Otvoren izbor za najbolje ruralne fotografije u 2024. godini – nominirajte svoju

Vrijeme je žetve, berbe i narodnih običaja koji su dio agrarne baštine. To je prilika da fotografirate svu raskoš domaće poljoprivrede i ruralnog prostora. Prijavite se na RuralFoto izbor i osvojite vrijedne nagrade!

Otvoren je RuralFoto – izbor za najbolje ruralne fotografije u 2024. godini, kojeg i ove godine putem Interneta organizira Agroklub

Pozivaju se svi amateri i profesionalci da nominiraju svoje fotografije i tako zajednički potaknu promociju ljepota naših ruralnih prostora i raznovrsnosti domaće poljoprivrede.

Fotografije je moguće nominirati u jednu od četiriju kategorija, a one su: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane.

Nominirana fotografija uz kratak opis i pripadajući hashtag izbora  #RuralFoto+ hashtag kategorije treba biti postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba od 21. lipnja do 23. rujna 2024. godine. Kako nominirati fotografiju pogledajte u VIDEU.

Sudionici izbora moraju biti punoljetni, registrirani korisnici portala Agroklub. Važno je ispuniti sve tražene podatke u registracijskom profilu, kako bi prijavitelj bio prihvatljiv.

  • Pravila izbora i nagrade

Jedan sudionik može nominirati najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle ukupno četiri (4), a sudjelovati mogu korisnici iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine. Pravila izbora pogledajte OVDJE

Ovo je jedinstven foto natječaj s potpuno javnom i transparentnom procedurom. Stručni žiri po završetku nominacija bira po najboljih 10 fotografija iz svake od kategorija, nakon čega sami sudionici izbora glasaju za pobjedničke fotke. Autori fotografija tako sami izabiru najbolje od najboljih. Na lanjski izbor pristiglo je više od 1.200 fotografija koji veličaju život na selu i proizvodnju hrane.

Pobjednici pojedinih kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 EURa (bruto), a fotografija s najvećim brojem lajkova na KLUB-u nagradu publike.

Proglašenje pobjednika uz izložbu najboljih fotografija održat će se 4. listopada 2024. u Osijeku na konferenciji o novim tehnologijama u poljoprivredi AgroRocks, čiji su suorganizatori: HAPIH, HPK, Osječko-baranjska županija, FAZOS i Društvo agrarnih novinara Hrvatske.

Partneri: Europska komisija, Hrvatske šume d.d., CROBOHUB++, Novocommerce Int

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)