Razgovor s olimpijcima u Arheološkom muzeju u Zagrebu: Jura Ozmec i olimpijci Snježana Pejčić i Igor Boraska

U utorak, 9. srpnja 2024. godine s početkom u 19 sati u Arheološkom muzeju u Zagrebu održat će se Razgovor s olimpijcima. Ulaz je besplatan.

Sudjelovanje na olimpijskim igrama za sportaše predstavlja vrhunac sportske karijere, ostvarenje sna i iskustvo koje se pamti cijeli život. U sklopu izložbe Citius, Altius, Fortius – Communiter. Antičke i moderne Olimpijske igre, istaknuti sportski novinar i predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara, Jura Ozmec, razgovarati će s poznatim hrvatskim olimpijcima Igorom Boraskom i Snježanom Pejčić o tome što su olimpijske igre danas i što sve za sportaša predstavlja nastup na olimpijskim igrama.

Snjažana Pejčić hrvatska je streljašica, svjetska rekorderka i osvajačica brončane medalje na OI u Pekingu 2008. Zanimljivo je da je Snježana Pejčić prvi sportaš uopće kojem je na Olimpijskim igrama u Pekingu dodijeljena medalja.

Igor Boraska hrvatski je veslač, osvajač brončane medalje u “kraljevskoj” disciplini osmerac na OI u Sydneyu 2000. godine. Boraska je i prvi hrvatski sportaš koji je nastupio i na zimskim i na ljetnim igrama jer je u Torinu 2006. nastupio kao bobist.

Razgovor s olimpijcima organiziran je uz izložbu CITIUS, ALTIUS, FORTIUS – COMMUNITER. ANTIČKE I MODERNE OLIMPIJSKE IGRE koju su organizirali Arheološki muzej u Zagrebu, Hrvatski športski muzej, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska olimpijska akademija.

Izložba CITIUS, ALTIUS, FORTIUS – COMMUNITER. ANTIČKE I MODERNE OLIMPIJSKE IGRE je otvorena do 31. kolovoza 2024.