Književni natječaj ZG-KULT
“Priče iz dijaspore”

Književni natječaj

„Priče iz dijaspore“

ZG-KULT objavljuje književni natječaj za prozne radove na temu: „Priče iz dijaspore“.

Otići od kuće nikada nije bilo lako. Čovjek mora prelomiti nešto u sebi i reći idem, treba zakoračiti van kuće, dvorišta, iza sebe zatvoriti vrata doma svjestan da ostavlja dio sebe u njemu. A oni što ostaju gledaju za njim (njom) znajući da će večeras jedno mjesto za stolom biti prazno. I ne samo večeras. Mnogi građani Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine napustili su svoje domove u potrazi za boljim i pravednijim životom i mnogi od vas su ispraćali svoje najmilije.

Zagrebački internetski portal ZG-KULT želi čuti Vašu priču. Sjetite se zbog čega ste i zbog koga ste otišli iz Lijepe naše. Sjetite se onih koji su Vam pomogli kada ste počeli graditi svoj novi dom, sjetite se svojih početaka, rada, ljubavi, lijepih i ružnih trenutaka te onih koji su vas rastužili i razočarali. Sjetite se kako Vas je srce zeblo kad ste ispraćali svoje. Napišite zašto bi se (ili se možda ne bi) vratili natrag u Hrvatsku ili BiH. Napišite zašto se ne kajete što ste otišli. Ispričajte Vašu priču, intimnu, jedinstvenu kao što ste i Vi sami.

 

Tri najbolje priče nagrađujemo! 

 

Uvjeti natječaja:

  • Na natječaj se mogu prijaviti svi građani Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine stariji od 18 godina.
  • Šalje se jedna neobjavljena priča na latiničnom pismu dužine do četiri kartice teksta (7200 znakova s prazninama).
  • Priče se šalju putem elektronske pošte na adresu priceizdijaspore@gmail.com
  • Ispod naslova priče potrebno je navesti ime autora i grad iz kojega autor dolazi i grad u kojemu trenutno boravi u dijaspori kao i adresu elektronske pošte.
  • U predmetu elektronske pošte potrebno je navesti: „za književni natječaj“.
  • Trajanje natječaja: od 20. 12. 2018. do 30. 06. 2019.
  • Pobjedničku priču objavljujemo na portalu ZG-KULT ( www.zgkult.eu ), a po isteku natječaja izdvajamo najbolje koje će biti zastupljene u tiskanoj zbirci koja će se moći naručiti. Cijena knjige i uvjeti isporuke biti će objavljeni na portalu, a svakog autora čija će priča biti objavljena u zbirci obavijestit ćemo o tome e-mailom.  
  • Tri najbolje priče nagrađujemo slijedećim nagradama:
  1. Nagrada za najbolju priču – sadrži sva tiskana izdanja iz naše naklade te vikend za 4 osobe u Top Art Apartmanu Topusko koji uključuje ukupno 8 noćenja te kupanja na bazenima ili masaža leđa za sve goste.
  2. Druga nagrada – sadrži umjetničku sliku te tiskana izdanja iz naše naklade.
  3. Treća nagrada – sadrži umjetničku sliku te tiskana izdanja iz naše naklade.
  • ZG-KULT zadržava pravo dodijeliti više nagrada.
  • Ocjenjivačko povjerenstvo čine kolumnisti i glavni urednik portala ZG-KULT.
  • Vrijeme i mjesto promocije zbirke objavit ćemo na portalu po isteku natječaja.

ZG-KULT ne odgovara za eventualne plagijate ili krađu tuđih proznih uradaka, odnosno bilo kakvu zlouporabu ovog natječaja. Radovi se ne honoriraju.

Priču šaljite na: priceizdijaspore@gmail.com